Українські трейдери збивають ціну на зерно - експерт

Агропродукція з України стає найдешевшою у світі.
Українські трейдери збивають ціну на зерно - експерт
Avinash Kumar / unsplash.com

Через зростання кількості трейдерів, ціни на українське зерно сьогодні одні з найдешевших на світовому ринку.

Про це пише UkrAgroConsult з посиланням на слова керівника аграрного напрямку компанії «Лігрет Трейдінг» Михайла Тимощука в інтерв'ю Latifundist.com.

Зокрема зазначається, що українські трейдери намагаються самі збити ціну на світовому ринку зерна.

«З цього приводу наші партнери з Іспанії навіть іронізували. Розповіли, що під час падіння цін на кукурудзу вони за день на своєму напрямку знижували ціни на $5, але продавців з України це не зупинило», — наводить видання слова Тимощука.

Читайте також:

Така ситуація, за словами експерта, виникла через різке збільшення кількості трейдерів, які є максимально гнучкими в ціновій політиці і не мають досвіду правильно тримати ціну.

«Занадто багато зайшло на ринок нових компаній та людей, для яких головне — продати зерно, навіть за дешевшою ціною, але щоби нівелювати ризики, коли ринок провалиться ще глибше, готові демпінгувати. Вони не думають, що це може призвести до падіння трейду, коли ціни взагалі перестануть рахуватися», – сказав Михайло Тимощук.

Раніше ми писали про те, що цього року очікується скорочення врожайності зернових та олійних культур на 10% або на 8 млн. тонн порівняно з 2023 роком.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK