Із середини травня на Україну чекає важкий період, — Буданов в інтерв’ю BBC

Кирило Буданов. Фото: gur.gov.ua

Із середини травня на Україну чекає досить важка ситуація, зокрема й на фронті. Однак перемогти Росії не вдасться. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Кирило Буданов в інтерв’ю BBC, інформує FREEДОМ.

За його словами, російська стратегія міститиме комплексний підхід, проте деталі не уточнив. Буданов також зазначив, що Україна обізнана про всі стратегічні плани Кремля і готова відповісти на кожен із них.

“На нас чекає досить важка, за нашою оцінкою, ситуація найближчим часом. Але вона не катастрофічна, це теж треба розуміти. Армагеддон не відбудеться, як багато хто зараз починає говорити. Росіяни проводять комплексну операцію. Не будемо ми про це з вами довго розмовляти, але це важкий період буде. Середина травня — початок червня”, — заявив начальник ГУР МОУ.

Читайте також: Успішна операція ЗСУ та ГУР чи технічні несправності: версії експертів про катастрофу російського бомбардувальника

Як повідомлялося, російські окупаційні війська не полишають спроби прорватися в Часів Яр — місто Донецької області. Йому пророкують долю Бахмута чи Авдіївки. Адже якщо в Кремлі віддали наказ узяти за будь-яку ціну, то як показав сумний досвід війни, російські окупанти кидатимуть на цей напрямок усі свої сили — і техніку, і людей.

Прямий ефір