В одному з ліцеїв Київщини з'явилося нове величезне укриття

На сьогодні вже облаштовано понад 1,2 тис. укриттів в закладах освіти

У навчальному закладі Київської області спорудили нове приміщення для укриття. Ця споруда має площу майже 300 квадратних метрів і розрахована на приблизно 250 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що будувати укриття у Броварському ліцеї №4 розпочали у серпні минулого року. Роботи виконувалися на умовах співфінансування — за кошти державної субвенції та громади.

У КОВА повідомили, що раніше ліцей не мав власного укриття на своїй території, тому учні навчалися у дві зміни. У разі тривоги вони використовували сховище, яке було облаштоване в житловому будинку поруч і розраховане на 540 осіб. Зараз учні початкових класів під час небезпеки будуть направлятися до новозбудованого укриття на подвір'ї ліцею, яке призначене для 250 дітей.

Укриття має два входи. Є всі необхідні умови для безперешкодного пересування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Як працює спеціальний для цього ліфт перевірили одразу, — сказав голова КОВА Руслан Кравченко.

Сховище також обладнане генератором, є санітарні вузли, медичний блок, кімната для зберігання продуктів. Там встановили сучасну вентиляційну систему, є запаси питної води. Під час тривоги діти зможуть продовжити навчання, адже там встановили мультимедійне обладнання. Приміщення також можна використовувати для проведення позашкільних занять.

На сьогодні вже облаштовано понад 1,2 тис. укриттів в закладах освіти. Наразі робота триває.

Нагадаємо, служба безпеки України затримала російського агента, якого "розконсервували" для здійснення шпигунської діяльності проти українських протиповітряних оборонних систем.











Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися