Головна Новини Світ Китай У МЗС Китаю зробили гучну заяву щодо ситуації в Україні. Що пропонують в Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Китаю зробили гучну заяву щодо ситуації в Україні. Що пропонують в Пекіні

Речник МЗС Китаю Ван Веньбін заявив, що врегулювати «конфлікт» в Україні можна лише врахувавши «законні інтереси усіх сторін щодо безпеки» та створити нову архітектуру європейської безпеки шляхом перемовин, передає Укрінформ

23 квітня 2024, 19:42 comments6018
Поділіться публікацією:

Речник МЗС Китаю Ван Веньбін під час брифінгу заявив, що позиція Пекіну із приводу "конфлікту" в Україні є "справедливою та об’єктивною". Більше того, за його словами, КНР активно працює над тим, щоб "криза" була вирішена з допомогою політичного врегулювання та шляхом проведення мирних переговорів.

У МЗС Китаю зробили гучну заяву щодо ситуації в Україні. Що пропонують в Пекіні

Ван Веньбінь

При цьому Веньбін категорично спростував звинувачення в тому, що буцімто Китай допомагає Росії у війні з Україною, зокрема, постачаючи країні-агресору товари подвійного призначення, які використовуються у військовій промисловості.

Як заявив речник китайського МЗС, Пекін буцімто здійснює належний нагляд за експортом товарів подвійного призначення відповідно до чинних законів і правил. При цьому він додав, що Китай не створював "українську кризу", а також не є стороною "кризи" та не шукає якихось вигод від неї. Саме тому, додав Ван Веньбін, Китай має цілковите право вести торгівельні та економічні відносини з Російською Федерацією і здійснювати її на основі взаємної вигоди.

Окрім того, Ван Веньбін підкреслив, що на думку Пекіну, врегулювати "кризу" в Україні можна єдиним шляхом, а саме: врахувавши "законні інтереси усіх сторін щодо безпеки". При цьому, додав речник китайського МЗС, необхідно також створити збалансовану, ефективну та стійку архітектуру європейської безпеки і зробити це слід шляхом діалогу та перемовин.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про те, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт підтримує всі мирні плани щодо урегулювання "конфлікту" в Україні. При цьому він підкреслив, що за столом переговорів обов’язково повинна бути присутня і країна-агресор Росія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини