close-btn

Для українців запровадили нову фіндопомогу: хто і скільки може отримати

Виплати від ACTED можуть отримати лише мешканці низки областей України за умови відповідності певним критеріям вразливості

Для українців запровадили нову фіндопомогу

Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com, bank.gov.ua

Організація ACTED запустила фінансові виплати для українців в шести областях. Однак для отримання допомоги вони повинні відповідати критеріям вразливості.

Розмір грошової гуманітарної допомоги становить 2 220 грн на кожного члена родини та буде виплачено одним платежем на період три місяці.

Кому виплачують

  1. Донецька область. Краматорський район: для жителів, які мають часткові або повні руйнування житла, завдані внаслідок активних бойових дій, та лишаються проживати в таких громадах, як Дружківська, Лиманська, Миколаївська та Святогірська;
  2. Запорізька область. Запорізький район: Новоолександрівська ОТГ (лише чотири населених пункти – Веселянка, Запорожець, Річне, Юльївка);
  3. Миколаївська область. Для жителів, які мають часткові або повні руйнування житла та лишаються проживати в наступних громадах: Миколаївський район: Куцурубська, Очаківська ОТГ.
  4. Сумська область. Для жителів, які мають часткові або повні руйнування житла та лишаються проживати в наступних громадах: Охтирський район: Великописарівська, Охтирська, Чернеччинська ОТГ.
  5. Харківська область. Ізюмський район: Балаклійська ОТГ (тільки пʼять населених пунктів: Асіївка, Гусарівка, Лозовенька, Чепіль, Шевелівка), Ізюмська ОТГ. Куп’янський район: Великобурлуцька та Вільхуватська ОТГ.
  6. Херсонська область. Для жителів, які мають часткові або повні руйнування житла та лишаються проживати в громадах: Бериславський район: Високопілська ОТГ, Новоолександрівська ОТГ – лише за списками від органів місцевої влади; Херсонський район: Білозерська ОТГ, Чорнобаївська ОТГ, Херсонська ОТГ – лише за списками від органів місцевої влади.

Читайте також: Українцям виплачують додаткову допомогу на дітей: як отримати

Хто має право на допомогу

Зареєструватися у програмі можуть українці, які проживають у територіальних громадах, де відбувається реалізація програми надання грошової гуманітарної допомоги від ACTED, та належать до однієї з перерахованих категорій вразливості:

  • самотні матері чи татусі, які самостійно виховують дітей;
  • люди похилого віку – від 60 років і старші;
  • родини, в складі яких є особи з інвалідністю, та з малорухливими людьми, які потребують стороннього піклування;
  • багатодітні сім’ї та сім’ї з дітьми до одного року;
  • родини з вагітними та жінками, які годують;
  • родини, в яких через бойові дії повністю або частково пошкоджене житло.

Як отримати

Заявнику треба подзвонити за телефоном 063 453 5710, аби зареєструватись на виплату. Звертатись для оформлення заявки можна лише у робочий час — з 9 до 16 крім вихідних.

Список необхідних документів для реєстрації:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтво про народження дітей;
  • реквізити банківської картки банку (IBAN, якщо бажаєте отримати грошову допомогу на картку);
  • акт або фото пошкоджень житла, у разі наявності пошкоджень.

Нагадаємо, в Україні з початком воєнних дій значна кількість громадян залишилася без роботи. Такі особи можуть претендувати на державну фінансову підтримку. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Українські біженці повинні подати декларації про доходи: який буде штраф за відмову

Німеччина хоче припинити виплати деяким українським біженцям

В Україні можуть запровадити накопичувальну пенсію: що зміниться

За матеріалами Telegraf

google news