RU
 

У Міноборони назвали суму контрактів на придбання озброєння

Текст: ,  23 квітня 2024, 20:20
0
927
У Міноборони назвали суму контрактів на придбання озброєння
Фото: mil.gov.ua
Міноборони України

Міністерство заохочує міжнародних партнерів інвестувати в українську оборонну промисловість і купувати товари оборонного призначення для потреб Сил оборони України саме в українського виробника.

Станом на квітень 2024 року Міністерство оборони України має чинних контрактів на закупівлю озброєння та військової техніки на суму 582,2 мільярда гривень. Майже 50% з них укладені з українськими виробниками. Про це у вівторок, 23 квітня, повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передає пресслужба Міноборони України.

Повідомляється, що йдеться про укладені в різні роки угоди, які перебувають у стані виконання з різним терміном завершення. За частиною з них, у 2024 році, передбачено до оплати 254 мільярди гривень.

Джигир зазначив, що Україна продовжує отримувати вагому міжнародну військову допомогу від держав-партнерів, завдяки чому вдається чинити опір ворогу, але важливим аспектом є залучення інвестицій для розвитку власних спроможностей вітчизняного оборонного сектору.

"Ми заохочуємо міжнародних партнерів інвестувати в українську оборонну промисловість і купувати товари оборонного призначення для потреб Сил оборони України саме в українського виробника. Це - життєво необхідна річ, адже ці фінанси працюватимуть на нашу країну, стимулюватимуть вітчизняне виробництво та слугуватимуть драйвером економіки України", - сказав заступник міністра.

Раніше повідомлялося, що в Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників.Там збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини.

Нагадаємо, президенту Володимиру Зеленському показали новий ударний дрон, який нагадує російський Ланцет. Він може атакувати ворожі цілі на оперативно-тактичній глибині понад 100 кілометрів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Саміт миру: Зеленський назвав три головні питання
МО повернули понад пів мільярда за недійсними договорами на пальне
ЗМІ дізналися, коли Німеччина передасть Україні Patriot
Генштаб розповів, де на фронті наступає ворог
РФ завдала удару по Кіровоградщині: вражено об'єкти інфраструктури
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: армия и вооружениеинвестицииМинобороныконтракт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі