RU
 

У Міноборони назвали суму контрактів на придбання озброєння

Текст: ,  23 квітня 2024, 20:20
0
927
У Міноборони назвали суму контрактів на придбання озброєння
Фото: mil.gov.ua
Міноборони України

Міністерство заохочує міжнародних партнерів інвестувати в українську оборонну промисловість і купувати товари оборонного призначення для потреб Сил оборони України саме в українського виробника.

Станом на квітень 2024 року Міністерство оборони України має чинних контрактів на закупівлю озброєння та військової техніки на суму 582,2 мільярда гривень. Майже 50% з них укладені з українськими виробниками. Про це у вівторок, 23 квітня, повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передає пресслужба Міноборони України.

Повідомляється, що йдеться про укладені в різні роки угоди, які перебувають у стані виконання з різним терміном завершення. За частиною з них, у 2024 році, передбачено до оплати 254 мільярди гривень.

Джигир зазначив, що Україна продовжує отримувати вагому міжнародну військову допомогу від держав-партнерів, завдяки чому вдається чинити опір ворогу, але важливим аспектом є залучення інвестицій для розвитку власних спроможностей вітчизняного оборонного сектору.

"Ми заохочуємо міжнародних партнерів інвестувати в українську оборонну промисловість і купувати товари оборонного призначення для потреб Сил оборони України саме в українського виробника. Це - життєво необхідна річ, адже ці фінанси працюватимуть на нашу країну, стимулюватимуть вітчизняне виробництво та слугуватимуть драйвером економіки України", - сказав заступник міністра.

Раніше повідомлялося, що в Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників.Там збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини.

Нагадаємо, президенту Володимиру Зеленському показали новий ударний дрон, який нагадує російський Ланцет. Він може атакувати ворожі цілі на оперативно-тактичній глибині понад 100 кілометрів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Посол США пояснила заборону бити по території Росії
Саміт миру: Зеленський назвав три головні питання
МО повернули понад пів мільярда за недійсними договорами на пальне
ЗМІ дізналися, коли Німеччина передасть Україні Patriot
Генштаб розповів, де на фронті наступає ворог
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: армия и вооружениеинвестицииМинобороныконтракт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі