Головна Новини Політика України 2024 В РФ почали судити як «військового злочинця» першого нардепа. Стала відома його реакція
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ почали судити як «військового злочинця» першого нардепа. Стала відома його реакція

В Росії Московський військовий суд розпочав розгляд справи проти народного депутата Олексія Гончаренка. Йому інкримінують «розповсюдження фейків» та «виправдання тероризму». Санкції статей передбачають до 15 років ув’язнення

23 квітня 2024, 20:41
Поділіться публікацією:

До 2-го Західного окружного військового суду надійшла справа проти народного депутата Олексія Гончаренка, якого звинувачують у  поширенні військових "фейків", виправданні тероризму та розпалюванні ненависті. Відомо, що максимальне покарання за цими статтями становить до 15 років позбавлення волі.

В РФ почали судити як «військового злочинця» першого нардепа. Стала відома його реакція

Олексій Гончаренко

При цьому відомо, що 22 квітня Московський військовий суд почав розгляд справи проти українського нардепа.

Сам Гончаренко відреагував на таку інформацію своєрідно і відзначив, що йому приємно, що він став "злочинцем" для країни-агресора.

"Надзвичайно приємно бути першим народним депутатом, якого судять за військові злочини в РФ. З нетерпінням чекаю вироку! Таке почесне звання має не кожен!"
- відзначив народний депутат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше Басманний районний суд Москви видав рішення, за яким заочно заарештував керівника Служби безпеки України Василя Малюка. Приводом для судової справи Басманного районного суду Москви став нібито вибух автомобіля у жовтні 2022 року, який пошкодив Кримський міст. У серпні минулого року Василь Малюк навів деякі деталі та вказав, що він та інші співробітники спецслужб працювали над цією операцією. За рішенням російського суду голова СБУ Василь Малюк оголошений у федеральний та міжнародний розшук. За указом керівника спецслужбами заочно заарештовано на два місяці.

При цьому сам Василь Малюк заявив, що рішення російського суду не вартує уваги. За його словами, українців більше цікавить суд над російським диктатором Володимиром Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини