Наука

Науковці оголосили про початок нової кліматичної ери на Землі

0

За повідомленням Washington Post, науковці занепокоєні чередою незвичайних метеорологічних явищ, які свідчать про вступ Землі у нову кліматичну еру. Нещодавнє різке підвищення глобальних температур мало серйозні наслідки, зокрема, рекордно низький рівень води в Амазонці та екстремальну спеку в Малі.

За останні десять місяців понад 19,000 метеостанцій зареєстрували рекордні максимальні температури, оголосивши цей період найспекотнішим в історії спостережень. Підвищення температури пов’язують з тривалими викидами парникових газів та активністю Ель-Ніньо, що стимулювало ці недавні зміни, визначені експертами як початок “Нової Кліматичної Ери”.

Цей період значних температурних підйомів викликає серйозне занепокоєння щодо майбутнього клімату планети. Кліматичні моделі мають труднощі з передбаченням таких швидких змін, що може призвести до збільшення частоти екстремальних погодних явищ. Хоча феномен Ла-Нінья міг би принести тимчасове полегшення цього літа, існує ризик його відсутності, що підкреслює наші недоліки в розумінні кліматичних прогнозів і неготовність до майбутніх викликів. Джерело

Comments

Comments are closed.