Головна Новини Світ США Сенат вирішив відкласти голосування за допомогу Україні. Стала відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенат вирішив відкласти голосування за допомогу Україні. Стала відома причина

Сенат США вирішив відкласти розгляд за пакети допомоги партнерам, повідомляє The Guardian. За інформацією видання – причина у республіканцях, які заявили, що не можуть подати в них правки

23 квітня 2024, 21:22 comments16642
Поділіться публікацією:

У вівторок, 23 квітня, Сенатом Сполучених Штатів Америки було прийнято рішення відкласти голосування за законопроект про надання Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів.

Сенат вирішив відкласти голосування за допомогу Україні. Стала відома причина

Сента США

Відомо, що процедура голосування щодо пакетів допомоги Україні, а також Тайваню та Ізраїлю була відкладена через дії кількох представників Республіканської партії, які заявили, що не можуть запропоновувати поправки до них.

Як відзначає видання, мова йде про сенаторів Еріка Шмітта та Майка Лі. Саме вони звинуватили лідера демократичної більшості Чака Шумера в тому, що він фактично проштовхнув свою версію законопроекту. При цьому республіканців не влаштовують "мінімальні дебати" щодо пакетів допомоги, а також вони допускають, що законопроекти, можливо, будуть без поправок.

При цьому Майк Лі заявив, що фінансування України є "непопулярним". З такою думкою також погодився незалежний сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс. Як відзначає видання він висловив бажання запропонувати дві поправки, одна з яких гарантує, що грошей на "військову машину" Ізраїлю не буде. Друга його пропозиція полягає у знятті блокування грошей на допомогу Близькосхідному агентству ООН для допомоги біженцям і організації робіт, в яке проникли "терористи ХАМАС" та розкрадають кошти.

Незалежний сенатор заявив, що його пропозиції мають бути проголосовані.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Конгресі минулого тижня був проголосований законопроект про виділення допомоги для України. Очікувалося, що Сенат також його підтримає без проблем, і тоді після підпису Джо Байдена Київ максимально оперативно отримає все необхідне для фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини