close-btn

Вчені створили батарею, яка заряджається за кілька секунд

Високоенергетична і потужна гібридна натрієва батарея здатна швидко заряджатися за лічені секунди

Вчені створили батарею, яка заряджається за кілька секунд

Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com

Нову батарею представили вчені з південнокорейського Департаменту матеріалознавства та інженерії. Дослідження, проведене професором Джунг Ку Кангом і його колегами з KAIST, демонструє можливість створення гібридної системи зберігання енергії, що об’єднує переваги анодів і катодів, які використовуються в батареях і суперконденсаторах відповідно.

Ця проривна робота, опублікована в журналі Energy Storage Materials, ставить нову планку в розвитку технологій натрієвих іонних акумуляторів.

Групі науковців вдалось розробити пристрій, який перевершує як щільність енергії комерційно доступних літій-іонних батарей, так і характеристики щільності потужності суперконденсаторів. Як зазначив професор Канг, створений пристрій здатний швидко заряджатись, має щільність енергії 247 Втч/кг та щільність потужності 34 748 Вт/кг.

Читайте також: Вчені придумали, як покращити сонячні батареї

Інноваційний підхід охоплює використання анодних матеріалів з поліпшеною кінетикою, отриманих з металоорганічних каркасів, а також катодних матеріалів високої місткості. Це дозволяє створити систему зберігання іонів натрію, забезпечуючи оптимальний баланс між швидкістю накопичення енергії та місткістю.

Нову технологію можна застосувати в широкому спектрі електронних пристроїв, включно з електромобілями та інтелектуальними гаджетами. Це забезпечить не тільки швидке заряджання, а й тривалий час роботи без підзарядки, що робить її важливим інноваційним кроком у галузі енергетики.

Раніше ми писали, що у Фінляндії анонсовано розробку нової піщаної батареї великого масштабу, призначеної для забезпечення теплом під час суворих полярних зим.

Ця інноваційна технологія, яку розробляє компанія Polar Night Energy, представляє собою значне розширення вже існуючої пілотної установки, запущеної у 2022 році. Новий акумулятор потужністю 1 МВт здатний забезпечувати опалення невеликому місту протягом тижня.

Нагадаємо, австралійські дослідники стверджують, що розробили інноваційну «водяну батарею», яка не використовує легкозаймистий електроліт. Ця революційна технологія не лише слугуватиме альтернативою для зберігання відновлюваної енергії, але й замінить традиційні літій-іонні акумулятори, які вважаються менш безпечними.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Науковці винайшли перший у світі «квантовий напівпровідник»

Microsoft відкрила новий матеріал, який замінить звичайні акумулятори

Створено акумулятор, який заряджається за лічені хвилини

За матеріалами ua.news

google news