RU
 

Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

Текст: ,  23 квітня 2024, 23:53
0
3867
Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ
Фото: U.S. Army
Україна вперше отримає ATACMS великої дальності

Ракети великої дальності будуть вже у першому американському пакеті військової допомоги. Україна отримає їх вперше.

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела."

"Під час брифінгів у Конгресі протягом останніх тижнів представники адміністрації зазначили, що США, ймовірно, вперше надішлють Україні ATACMS великої дальності як частину нового пакета допомоги", – йдеться у публікації.

Представник Білого дому відмовився коментувати зміст пакета CNN, але сказав, що США "готові швидко надіслати військову допомогу Україні для задоволення її нагальних потреб у сфері бойових дій та протиповітряної оборони, щойно законопроєкт пройде Сенат і буде підписаний".

Зазначається, що минулої осені США вперше передали Україні ATACMS середньої дальності. Ці ракети можуть досягати цілі на відстані близько 160 км. При цьому версія більшої дальності здатна бити на 300 км.

Новий пакет допомоги буде наданий за механізмом PDA – тобто зброя Україні постачатиметься із запасів американської армії, що є найшвидшим із доступних шляхів.


ATACMS - американські балістичні ракети наземного базування. Вони можуть нести як окремі боєголовки, так і касетні заряди. Запуск здійснюється з установок HIMARS або високомобільних артилерійських ракетних систем. 

Раніше голова комітету Сенату США з розвідки Марк Ворнер заявляв, що Україна отримає ATACMS до кінця наступного тижня.

ATACMS для України. Зміна балансу сил

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: СШАракеты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі