Головна Новини Світ США Чому Трамп змінив позицію щодо допомоги Україні: стала відома головна причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Трамп змінив позицію щодо допомоги Україні: стала відома головна причина

Кандидат у президенти США намагається підібрати виборців Нікі Хейлі

24 квітня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

Дональд Трамп змінив позицію щодо виділення допомоги Україні, аби схилити на свій бік прихильників республіканки Нікі Хейлі, яка вибула з виборчих перегонів, переконаний політичний експерт Олег Саакян.

Чому Трамп змінив позицію щодо допомоги Україні: стала відома головна причина

Трамп тепер за виділення допомоги Україні. Фото відкритих джерел

"Зміна риторики Трампа відбувається під тиском динаміки виборчої кампанії. Трамп досягнув своєї електоральної стелі, фактично зрівнявшись з Байденом. Тепер Трампу вкрай необхідно привести на дільниці та змусити проголосувати за себе виборців Нікі Хейлі. Хоча Хейлі й вибула з виборчої кампанії, але вона зробила дуже велику користь для України. Хейлі зайняла аргументовану проукраїнську позицію, пояснюючи її не з позиції України, а з позиції інтересів американських виборців-республіканців. Тепер Трамп, щоби переконати прихильників Хейлі віддати голоси за нього, змушений пом’якшувати свою позицію щодо України", – пояснив політичний експерт.

За словами Олега Саакяна, своєю поступливістю Трамп заодно продемонстрував не надто лояльним до нього виборцям-республіканцям, що Республіканська партія має вплив на нього та здатна змінювати його позицію в інтересах партії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Палата представників Конгресу США проголосувала за законопроєкт про надання військової та фінансової допомоги Україні. Відповідний законопроєкт запропонував спікер Палати представників Майк Джонсон. Перед розглядом документу Палата представників відхилила чотири поправки, запропоновані противниками допомоги Україні. Пакет допомоги Україні передбачає витрати з американського бюджету у розмірі $60,84 млрд.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що за останні два місяці російські загарбники вивели з ладу 5 американських танків Abrams. Всього США передали Україні 31 танк. Як повідомляє The New York Times із посиланням на високопоставлене американське джерело, найчастіше росіяни вражають бронетехніку безпілотниками. Видання зазначає, що загалом Україна втратила близько 140 танків, які були передані країнами НАТО. Зокрема, ворог вразив 30 німецьких танків Leopard.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини