RU
 

Зеленський відреагував на рішення Сенату

Текст: ,  24 квітня 2024, 05:01
0
6208
Зеленський відреагував на рішення Сенату
Фото: Офис президента
Зеленський подякував Сенату США за голосування за допомогу Україні

Президент подякував усім американцям, які продовжують підтримувати Україну та усвідомлюють, що історичне значення цього законопроєкту виходить за межі політики.

Президент Володимир Зеленський подякував Сенату США за ухвалення законопроєкту, який передбачає допомогу Україні на майже 61 млрд доларів. Відповідне повідомлення президента з’явилося відразу, як стало відомо про рішення Сенату.

"Дякую лідеру більшості Чаку Шумеру та лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу за їхнє рішуче лідерство у просуванні цього двопартійного закону, а також усім американським сенаторам від обох партій, які проголосували за нього", - написав Зеленський.

Він підкреслив, що це голосування зміцнює роль Америки "як маяка демократії та лідера вільного світу".

Зеленський також подякував усім американцям, які продовжують підтримувати Україну та усвідомлюють, що історичне значення цього законопроєкту виходить за межі політики.

"Я так само ціную підтримку президента Байдена і з нетерпінням очікую на швидке підписання законопроєкту та надання наступного пакету військової допомоги, що відповідатиме рішучості, яку я завжди відчуваю в наших переговорах", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що далекобійні спроможності України, артилерія та ППО є вкрай важливими інструментами для якнайшвидшого відновлення справедливого миру.

Нагадаємо, цієї ночі Сенат США остаточно проголосував за допомогу Україні. Перед цим -  20 квітня - Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт про надання майже 61 млрд доларів допомоги Україні. Більша частина цієї величезної суми піде на військову підтримку.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: СШАУкраина-СШАВладимир ЗеленскийСенат США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі