RU
 

Підсумки 23.04: Підтримка Сенату і пакет БританіїСюжет

Текст: ,  24 квітня 2024, 06:58
0
1658
Підсумки 23.04: Підтримка Сенату і пакет Британії
Фото: dw (иллюстративное фото)
Сенат США проголосував за законопроєкт з допомогою Україні і іншим союзникам

Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Києву; Британія анонсувала найбільший пакет допомоги Україні; Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Сенат США проголосував за допомогу Україні

Верхня палата Конгресу США проголосувала за законопроєкт про допомогу союзникам, який серед іншого включає 60,8 млрд доларів Україні. Законопроєкт набрав 79 голосів "за" при необхідних 50. Президент Джо Байден підпише документ у середу, як тільки він потрапить на його стіл, після чого Україна зможе отримати новий пакет американської допомоги.

Британія анонсувала найбільший пакет допомоги Україні

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про збільшення військової підтримки Україні на 500 млн фунтів стерлінгів (617 млн доларів). Таким чином у цьому фінансовому році військова допомога Британії для України становитиме три мільярди фунтів стерлінгів, що є найбільшим в історії країни пакетом допомоги. Допомога Великої Британії міститиме десятки човнів, морські гармати, велику партію ракет, зокрема Storm Shadow, сотні одиниць техніки та мільйони набоїв.

Українцям за кордоном перестали надавати консульські послуги і видавати документи

Військовозобов’язаним громадянам України, які зараз перебувають за кордоном призупинили надання консульських послуг. Цю інформацію підтверджують українські дипустанови в Польщі, Іспанії та Китаї, кажуть, що зроблено це "за дорученням Міністерства закордонних справ України". В МЗС повідомили, що незабаром роз’яснять порядок отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку за кордоном. Окрім цього закордонні підрозділи ДП Документ також призупинили роботу. Про це повідомили на сайті відомства, але запевнили, що це сталося з "технічних причин".

Нафтогаз назвав річну ціну на газ для населення

Чинна ціна газу 7,96 грн (з ПДВ) за 1 куб. м для українських споживачів залишиться незмінною щонайменше ще на один рік. Про це повідомив Нафтогаз. Період дії тарифу Фіксований становить із 1 травня 2024 року до 30 квітня 2025 року включно.

США готують зброю для України на $1 млрд - ЗМІ

США готують значний пакет військової допомоги для України. Його вартість складе 1 млрд доларів, повідомило Reuters з посиланням на двох американських чиновників. Пакет допомоги включає транспортні засоби, боєприпаси протиповітряної оборони Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, протитанкові боєприпаси TOW і Javelin та іншу зброю, яку можна негайно використовувати на полі бою.

Укренерго готує обмеження для промисловості

В енергосистемі України зберігається дефіцит електроенергії. Через це Укренерго другий день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи протягом майже всієї доби. "З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу", – йдеться у повідомленні. Енергетики просять громадян не користуватися потужними електроприладами у цей час.

ЄП затвердив подальшу безмитну торгівлю з Україною

Європарламент остаточно підтримав продовження ще на один рік дії угоди про безмитну торгівлю з Україною з додатковими запобіжниками для захисту європейських фермерів. Згідно з принятою постановою, Єврокомісія може швидко відреагувати та застосувати заходи, які вважатиме за потрібне, у разі виникнення проблем на ринку ЄС чи однієї або кількох країн-членів через український агроімпорт.

Під Києвом стався перелив води через дамбу. У столиці рекордний рівень води в Дніпрі

У Бориспільському районі Київської області стався перелив води через дамбу в районі третього, четвертого та пʼятого шлюзів. Правоохоронці регулюють рух та попереджають водіїв щодо дотримання швидкісного режиму на вказаних ділянках дороги. Місцева влада очікує, що рівень води у Дніпрі протягом дня має понизитись. Вирішується питання щодо доцільності відкриття шлюзів. Тим часом столична влада повідомляє, що у Києві вода в Дніпрі піднялася до рекордного рівня і станом на вівторок, квітня становить 636 см над "0" поста. Це найвищий рівень води цієї весни, але нижчий за торішні показники. На цей час водопілля загрози не несе, аварійних підтоплень у столиці не зафіксовано.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 04.05: Успіхи окупантів і конфлікт з ТЦК
СюжетПідсумки 03.5: Плани наступу РФ та дозвіл Британії
СюжетУсі на ВЛК. Від завтра не буде обмежено придатних
СюжетРФ має план захопити Харків і Суми: нові заяви ЗСУ
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: КиевМИД Украиныэлектроэнергиявода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі