Дніпропетровщина може залишитися без урожаю абрикосів: причина

У Дніпропетровській області через погіршення погодних умов виникла загроза розвитку хвороб плодових дерев. Як наслідок – відсутність урожаю. 

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на ГУ Держпродспоживслужбу в Дніпропетровській області. 

Починаючи з другої декади квітня на території області відмічено різке зниження температури повітря до 2° тепла, опади з грозами та шквальним вітром. Такі погодні умови можуть викликати осередковий спалах, поширення та розвиток хвороб плодових дерев.Дніпропетровщина може залишитися без урожаю абрикосів: причина - рис. 1

У Держпродспоживслужбі зазначають, що причиною багатьох з недуг у рослин є висока вологість і різкі перепади між нічною та денною температурами.

«Увагу слід приділити й шкідникам, які можуть завдати значних збитків садівникам. Серед основних найпоширенішими є: оленка волохата, плодожерки, трубкокрути, пильщики, попелиці, кліщі та вишнева муха. Тому вчасно проведені обробки допоможуть захистити сад та зберегти майбутній урожай», – йдеться в повідомленні.

Обробляти плодові дерева слід після закінчення цвітіння.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: ,