Законопроєкт про допомогу Україні схвалив Сенат США — подробиці

Ілюстративне фото: gettyimages.com

Сенат Сполучених Штатів Америки сьогодні, 24 квітня (за київським часом, — ред.), схвалив законопроект про надання допомоги Україні. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на трансляцію голосування.

За законопроєкт, що передбачає надання Україні допомоги на понад 60 млрд дол., 79 сенаторів віддали свої голоси “за”, висловилися проти — 18.

Таким чином, обидві палати американського Конгресу схвалили законопроект. Тепер документ має підписати президент Сполучених Штатів Джо Байден. Він обіцяв це зробити негайно.

На рішення Сенату США відреагував лідер України Володимир Зеленський. Він наголосив, що це голосування “зміцнює роль Америки як маяка демократії та лідера вільного світу”.

“Я вдячний Сенату Конгресу США за сьогоднішнє схвалення життєво необхідної допомоги Україні. Дякую лідеру більшості Чаку Шумеру та лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу за їхнє рішуче лідерство в просуванні цього двопартійного закону, а також усім американським сенаторам від обох партій, які проголосували за нього”, — написав Зеленський у Telegram.

Президент також висловив подяку всім американцям, які продовжують підтримувати Україну та “усвідомлюють, що історичне значення цього законопроєкту виходить за межі політики”.

“Я так само ціную підтримку президента Байдена і з нетерпінням очікую на швидше підписання законопроєкту та надання наступного пакету військової допомоги, що відповідатиме рішучості, яку я завжди відчуваю в наших переговорах”, — резюмував Зеленський.

Читайте також: Палата представників США схвалила допомогу Україні: емоції конгресменів, розподіл коштів та оцінки експертів

Нагадаємо, Палата представників Конгресу погодила військову підтримку на 61 млрд дол. 20 квітня. Пакетом передбачається, що 50 млрд дол. спрямують на оборонні видатки, майже 8 млрд дол. — на бюджетну сферу, 1,5 млрд — економічна допомога і ще 400 млн виділено на захист кордонів і гуманітарне розмінування України.

Читайте також: Допомога для України: як на рішення Палати представників США відреагували у ЄС та НАТО (ВІДЕО)

Прямий ефір