Головна Новини Світ Китай Китай різко посилив тиск на США: чи пов'язано це з війною в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай різко посилив тиск на США: чи пов'язано це з війною в Україні

За інформацією Bloomberg, Китай посилив тиск на США та регіон Азії через візит Блінкена до Пекіна

24 квітня 2024, 07:40
Поділіться публікацією:

Китай активно стає все більш агресивним у своїй риториці та діях в Азії. Також Пекін суттєво посилив тиск на Вашингтон у контексті візиту до країни держсекретаря США Ентоні Блінкена. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова Індо-Тихоокеанського Командування ЗС США Джон Аквіліно, повідомляє Bloomberg.

Китай різко посилив тиск на США: чи пов'язано це з війною в Україні

США та Китай. Фото: із відкритих джерел

"Ми всі повинні розуміти, що все відбувається дуже швидко. Нарощування військової могутності, незважаючи на погану економіку, посилення наративу про те, що все, що знаходиться в межах "лінії десяти пунктирів" (лінія територіальних посягань Пекіна у водах Південнокитайського моря від материкового Китаю та острова Хайнань до узбережжя Малайзії та Брунея — є ред.), є суверенною територією Китаю, а потім дії, спрямовані на примус до виконання", — сказав адмірал під час спілкування зі ЗМІ.

Джон Аквіліно, який готується піти у відставку після трьох років роботи на посаді регіонального представника та контролював 380 тис. військовослужбовців, назвав дії Китаю в Південно-Китайському морі небезпечними та дестабілізуючими.

Напруженість зросла навколо "другої мілини Томаса" — району, де Філіппіни утримують на мілині корабель часів Другої світової війни, а китайські кораблі водометами блокують місії філіппінських військових, які проводять ротацію та поповнюють запаси військ на судні.

Глава Індо-Тихоокеанського командування США також розкритикував Китай за "все більш агресивний план кампанії примусу та тиску" навколо Тайваню, включаючи посилення морського патрулювання та продовження перетину центральної лінії, призначеної для запобігання прорахункам. Блінкен також, ймовірно, підтвердить підтримку Тайваню з боку США перед інавгурацією Лай Чін-те на посаді президента у травні, що може спричинити реакцію Пекіна.

Коментарі Аквіліно з'явилися в період, коли США намагаються побудувати мережу відносин із партнерами по всьому регіону для протидії Китаю – рішення, яке засуджує Пекін.

Bloomberg також додало, що Китай обрушився на прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіду після його недавнього візиту до Вашингтона, де він зміцнив зв'язки зі США і взяв участь у першому тристоронньому саміті з Філіппінами. Пекінські військові також розкритикували "певну нерегіональну країну" за створення "невеликих клік", які, за їхніми словами, є "безвідповідальними та вкрай небезпечними".

"У оприлюдненій у вівторок заяві Міністерства закордонних справ, Китай розпочав найжорсткішу на сьогоднішній день атаку на скарги США щодо надлишкових промислових потужностей. Це свідчить про те, що Блінкена (держсекретар США Ентоні Блінкен. — ред.) можуть чекати на непрості розмови під час його візиту з 24 по 25 квітня", — йдеться у матеріалі "Bloomberg".

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що Блінкен попередить Сі: що тепер чекає Китай за підтримку російської оборонки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

24 квітня 2024, 07:11

А укры и Запад по своей недоразвитости думает,что только он может тиснути на другие страны.Так что готовьтесь остаться один на один с Россией,хвастливые тупые укродетишки.


Новини