Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ змінить цілі та посилить удари: у США звернулися із попередженням
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ змінить цілі та посилить удари: у США звернулися із попередженням

Окупанти хочуть максимально завдати шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до того, як прийде допомога із США

24 квітня 2024, 08:12 comments4020
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про наміри РФ посилити свою ударну кампанію, щоб порушити матеріально-технічне забезпечення української армії. Це може говорити про те, що російські війська, швидше за все, посилять удари безпілотниками та ракетами вже найближчими тижнями. Їхня ціль – максимально завдати шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до того, як прийде допомога зі США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

РФ змінить цілі та посилить удари: у США звернулися із попередженням

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Американські військові аналітики припускають, що зосередженість розмов Шойгу на ударах по українській логістиці свідчить про те, що російські війська можуть змінити свій набір цілей, аби вразити українську транспортну інфраструктуру, логістику та військові складські об'єкти.

Російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції протягом найближчих тижнів, щоб використати матеріальні обмеження українських військ напередодні прибуття допомоги з безпеки зі США.

Експерти відзначають, що Шойгу приділив велику увагу російським наступальним операціям поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід і південний захід від міста Донецьк додатково вказує на те, що окупанти, ймовірно, посилять наступ у цих районах.

Аналітики звертають увагу, що російські війська завдали потужних ударів по об'єктах української транспортної інфраструктури в Дніпропетровській області 19 квітня і можуть повторити і розширити ці удари найближчими тижнями, щоб перекрити українські наземні лінії зв'язку.

В ISW вважають, що російське військове командування може робити ставку на те, що скоординовані зусилля з перекриття обмежать здатність Києва достатньо розподіляти живу силу та матеріально-технічні засоби на критично важливих ділянках фронту та відстрочать поліпшення можливостей, які надасть українським військам прибуття американської допомоги з безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США розкрили деталі стратегії перемоги України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини