Головна Новини Світ Росія Російський посол скаржиться на санкції США проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський посол скаржиться на санкції США проти РФ

Російський посол Анатолій Антонов критикує санкції США щодо енергетичного сектору Росії.

24 квітня 2024, 08:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У США заявили, що продовжать вводити санкції проти Росії через її вторгнення в Україну. Нові обмеження будуть стосуватись енергетичного сектора, який є одним з основних джерел надходження грошей до бюджету РФ. Посол Росії в США Анатолій Антонов скаржиться на такі заяви з Вашингтону.

Російський посол скаржиться на санкції США проти РФ

Посол Росії в США Анатолій Антонов. Фото з відкритих джерел

Російський посол Анатолій Антонов звинуватив США в тому, що вони вводять санкції проти Росії не через спробу покарати Москву за війну в Україні, а нібито через конкуренцію на ринку нафти.

"Йдеться не про якесь міфічне прагнення щодо врегулювання конфлікту в Україні, а про банальні кон'юнктурні та хижацькі амбіції. Тривіальний сценарій: якщо американці не можуть перемогти в чесній економічній конкуренції, застосовуються санкції", — сказав Антонов.

Перед другою річницею вторгнення, 23 лютого, США ввели санкції проти сотні російських компаній, зокрема і з енергетичного сектору. 23 квітня заступник міністра енергетики США Джеффрі Паєтт заявив, що Вашингтон розширить санкції для нафтового сектору Росії.

Як зазначив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев нафтогазові доходи Росії у 2023 році через санкції скоротились майже на чверть — Росія отримала 8,82 трлн рублів, що на 2,8 трлн, або ж на 23,9% менше, ніж у 2022 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Палата представників Конгресу США схвалила документ, який дозволяє конфіскацію російських активів для допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що у Кремлі "покарали" австралійських депутатів забороною на в'їзд на територію РФ через санкції Австралії проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини