Коли Україна отримає новий пакет допомоги від США, повідомив Байден

Джо Байден. Фото: ap.org

Президент США підпише ухвалений Конгресом США закон про військову допомогу Україні сьогодні, 24 квітня, відразу ж, як тільки отримає документ. Також він виступить зі зверненням до американської нації. Відповідну заяву опубліковано на сайті Білого дому, передає FREEДОМ.

“Я підпишу цей законопроєкт і звернуся до американського народу, щойно він дійде до мого столу, щоб ми могли почати відправлення зброї та техніки в Україну цього тижня”, — йдеться в заяві.

Байден наголосив, що двопартійна більшість у Сенаті долучилася до Палати представників, щоб “відповісти на виклик історії в цей критичний переломний момент”.

Він також наголосив, що це зміцнить національну безпеку США та надішле світові меседж американського лідерства.

“Ми рішуче виступаємо за демократію і свободу, проти тиранії і гноблення”, — заявив американський лідер.

Байден упевнений, що цей законопроєкт зробить США і світ безпечнішими.

“Цей важливий законодавчий акт зробить нашу країну і світ безпечнішими в той час, як ми підтримуємо наших друзів, які захищаються від терористів — таких, як ХАМАС, і тиранів — таких, як Путін”, — резюмував Байден.

Читайте такожПалата представників США схвалила допомогу Україні: емоції конгресменів, розподіл коштів та оцінки експертів

Як повідомлялося раніше, Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив законопроєкт про надання допомоги Україні. Документом передбачається, що 50 млрд дол. спрямують на оборонні видатки, майже 8 млрд дол. — на бюджетну сферу, 1,5 млрд — економічна допомога і ще 400 млн виділено на захист кордонів і гуманітарне розмінування України.

Прямий ефір