9100 атака від 24 лютого: як українська ППО збивала ракети та Shahed (інфографіка)

Від 22 лютого 2022 року росіяни атакували мирні українські міста 3 974 ракетами й 5126 безпілотниками. Аналітики не виключають, що кількість випущених повітряних цілей може бути ще більшою.

Збройні сили російської федерації атакували мирні міста України за допомогою 9100 ракет та ударних безпілотних літальних апаратів від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомили в UA War Infographics у Telegram.

“9100 ракет та ударних дронів запустили росіяни по Україні із початку повномасштабного вторгнення”, — йдеться у повідомленні.


Аналітики зауважили, що ця кількість може бути ще більшою, оскільки Повітряні сили ЗСУ не завжди називають точну кількість випущених ворожих повітряних цілей.

Зокрема, противник атакував Україну 3 974 ракетами, з яких збито було 1985 (50%). Крім цього, від початку повномасштабного вторгнення росіяни запустили 5126 ударних дронів, з яких знищено було 4363 (85%).

В UA War Infographics подякували українським військовим за захист неба та наголосили, що для кращого результату потрібно більше систем протиповітряної оборони.

Нагадаємо, 23 квітня речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що вночі 23 квітня російські військові застосували нову тактику під час обстрілу мирних міст України. За його словами, противник використовував один-два БПЛА з різною періодичністю на різних напрямках.

Аналітики Інституту вивчення війни у звіті за 23 квітня розповіли, що окупанти можуть посилити удари по Україні протягом найближчих кількох тижнів до прибуття допомоги від США. Зокрема, для того, аби порушити матеріально-технічне забезпечення ЗСУ.

Джерело focus

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше