Через мобілізацію? В Україні бум перереєстрацій авто

0
298
перереєстрація авто
-->

Впродовж квітня цього року в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних дій із транспортними засобами.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Як повідомляє Головний сервісний центр МВС, станом на 22 квітня кількість реєстраційних операцій зросла на 42%. Найбільше спостерігається попит на перереєстрацію по договору купівлі-продажу та дарування. З початку квітня було оформлено 110 997 за договорами купівлі-продажу, а за аналогічний період березня – 74 389.

Також впродовж останнього часу значно збільшилась кількість перереєстрацій транспортних засобів за договором дарування. За перші три тижні квітня було здійснено 2 564 таких операцій, а за аналогічний період березня – 444.

перереєстрація авто

Як перереєструвати автівку на іншу особу: перед відвідуванням сервісного центру МВС, необхідно отримати талон на отримання послуги. Він доступний онлайн – на офіційному вебсайті в розділі Е-запис, а також у терміналі, що розташований у приміщенні сервісного центру МВС.

Під час оформлення договору купівлі-продажу в сервісному центрі МВС, необхідно підготувати такі документи:

  • паспорт громадянина України або посвідка на тимчасове чи постійне проживання
  • реєстраційний номер облікової картки
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу
  • довіреність на іншу особу (за потреби)

Якщо ви вирішили подарувати транспортний засіб, договір дарування можливо оформити у сервісному центрі МВС. Також цей документ можливо зробити в нотаріуса та додати до загального пакета документів для здійснення перереєстрації. Відповідно до Податкового кодексу України, за перший і другий ступені спорідненості податки не сплачуються.

Вартість перереєстрації легкового авто орієнтовно 755 грн без видачі номерного знака. Сюди входить адміністративна послуга та бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Такі ж самі, але інші: в Україні з’являться нові автомобільні номери

Пам’ятка водію: коли потрібно вмикати покажчик повороту, а коли ні

Як у Європі: в Україні змінено Правила дорожнього руху

Додати коментар