Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, чи готові США до "ядерних" санкцій проти Китаю за допомогу РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чи готові США до "ядерних" санкцій проти Китаю за допомогу РФ

США продовжують сподіватися, що китайським банкам достатньо буде погроз і не доведеться задіювати вкрай радикальних заходів

24 квітня 2024, 10:32
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон попередньо обговорив санкції щодо деяких китайських банків, але поки що не має плану щодо реалізації таких заходів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

ЗМІ дізналися, чи готові США до "ядерних" санкцій проти Китаю за допомогу РФ

США та Китай. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що американський чиновник, виступаючи на умовах анонімності, заявив, що найближчим часом не планується запровадження санкцій проти китайських банків. За його словами, у Вашингтоні сподіваються, що дипломатія запобіжить необхідності таких дій. Саме тому держсекретар Ентоні Блінкен має відвідати Китай цього тижня.

Газета Wall Street Journal повідомила, що США розробляють санкції проти деяких китайських банків, щоб зупинити фінансову підтримку Пекіном російського військового виробництва.

В останні тижні офіційні особи США посилили тиск на Китай, попередивши, що Вашингтон готовий вжити заходів проти китайських банків, які сприяють торгівлі товарами подвійного призначення.

Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської військової промисловості, заявивши, що Пекін зробив ключовий внесок у війну Москви проти України, постачаючи критично важливі компоненти для озброєння.

Видання зазначає, позбавлення банків доступу до долара, який використовується в більшій частині світової торгівлі, часто використовується як крайній захід, оскільки такі санкції часто призводять банки до банкрутства. Це також буде особливим ризиком для Китаю на тлі сповільненого відновлення економіки та зростаючого боргу. У матеріалі Wall Street Journal не описується, які типи банків можуть стати об'єктом санкцій, що є ключовою відмінністю в тому, наскільки великий вплив будь-яка така міра на економіку Китаю або його здатність надавати економічну підтримку Росії.

При цьому Вашингтон досі неохоче запроваджує санкції щодо великих китайських банків, які аналітики вважають "ядерним" варіантом через величезні хвильові наслідки, які вони можуть вплинути на світову економіку та американо-китайські відносини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай різко посилив тиск на США: чи це пов'язано з війною в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини