Як у Дніпрі отримати компенсацію за пошкоджене під час негоди майно

У Дніпрі відшкодовують збитки, завдані об’єктами благоустрою комунальної власності та їхніми елементами під час негоди.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку Департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради.

Нещодавно у Дніпрі вирувала негода, що призвела до обвалення дерев та руйнування дорожніх знаків у місті. Сильні пориви вітру безжалісно ламали дерева, приносячи значні збитки для міської інфраструктури та мешканців.

“Тож, хочемо нагадати, що у разі ситуації, якщо дерево чи дорожній знак впали на автомобіль, машина постраждала через вибоїну на дорозі тощо — мешканці міста можуть отримати грошову компенсацію коштом міського бюджету за майно, якому завдано шкоди”, – зазначили в департаменті.

Заяви, які надійшли на розгляд щодо покриття збитків, заподіяних об’єктами благоустрою, розглядає комісія з відшкодування матеріальної шкоди. Вона визначає суму компенсації на основі поданих документів і приймає відповідні рішення.

Як у Дніпрі отримати компенсацію за пошкоджене під час негоди майно

Як отримати грошове відшкодування за майно, якому завдано шкоди

Для того, аби отримати так компенсацію у порядку досудового, добровільного врегулювання спору необхідно у 30-денний строк з моменту події звернутися до міської ради із заявою, до якої додати пакет документів:

  • копію паспорта;
  • копію ідентифікаційного номера;
  • документи, які підтверджують факт події, що трапилася, внаслідок якої завдано шкоди майну;
  • документи, які підтверджують право власності на майно;
  • експертний звіт щодо вартості заподіяної шкоди, тобто йдеться про суму, яку особа бажає аби їй відшкодували;
  • нотаріально засвідчену заяву про те, що не укладалися договори щодо страхування майна, якому завдано шкоди або довідки про те, що особа не отримувала страхові виплати.

Як звернутися

Повний пакет документів подається до канцелярії Дніпровської міської ради. Для більш детальної інформації щодо отримання згаданої компенсації можна звертатись за телефонами: (056) 744 62 97, (056) 744 50 67.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині внаслідок нічної негоди без електропостачання залишаються 15 000 абонентів. В регіоні сильні пориви вітру пошкодили дахи будинків та повалили дерева.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,