Головна Новини Суспільство неймовірно В США створили унікальну каву без використання кавових зерен
commentss НОВИНИ Всі новини

В США створили унікальну каву без використання кавових зерен

Каву можна знайти в таких містах, як Сіетл, Нью-Йорк, Лос-Анджелес

24 квітня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:

Американська компанія Atomo Coffee започаткувала справжній прорив у світі кави — напій, який виробляється повністю без кавових зерен. Ця інновація, що має потенціал радикально змінити кавову індустрію, використовує унікальну комбінацію інгредієнтів для створення напою, який за смаковими якостями практично не відрізняється від традиційної кави.

В США створили унікальну каву без використання кавових зерен

У США створили першу у світі каву без кавових зерен. Фото: Allie Carl/Axios

Заснований у Сіетлі, Atomo Coffee обрав альтернативний підхід до виробництва кави, використовуючи компоненти, як-от просо, гуава, фруктоза, насіння фініків та гороховий білок. Ці інгредієнти дозволяють відтворити класичний кавовий аромат і колір, при цьому виключаючи гіркоту, яку багато хто зазвичай маскує за допомогою цукру чи вершків.

Таке новаторство відкриває великі можливості для зменшення негативного впливу на довкілля, який супроводжує традиційне кавове виробництво, включаючи вирубку лісів, викиди вуглецю від транспортування, а також потенційне зменшення кавових посівів через зміну клімату.

Попри свою інноваційність, напій уже доступний у декількох кав'ярнях по Сполучених Штатах, і з серпня цього року його можна буде придбати в 58 кав'ярнях Bluestone Lane. Компанія планує розширення своєї присутності і в інших великих містах, таких як Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Чикаго, Бостон та Остін.

Перші відгуки споживачів показують, що кава без зерен сприймається позитивно, особливо завдяки її здатності імітувати звичний латте. Карлі, мілленіал із Сіетла, поділився своїми враженнями: 

На смак вона дуже нагадує звичайний латте і може стати ідеальною заміною для тих, хто хоче відмовитись від зерен. Це не лише смачно, але й екологічно."



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини