Далекобійні ракети можуть знищити пускові установки на території Росії, які б’ють по Харкову 

Головне за день:

Сенат США схвалив законопроєкт про допомогу Україні, який може включати ракети ATACMS. 

За словами військового експерта Defense Express Івана Киричевського, ATACMS можна буде використовувати для знищення пускових установок на території РФ, які обстрілюють Харків, а також для ударів по Кримському мосту.

“Якщо буде знята політична заборона на застосування ракет ATACMS для ударів по території Росії, то тоді мають бути удари по пускових установках, які загрожують Харкову, бо знищувати балістику лише засобами ППО – це безперспективно”, – наголосив Киричевський.

Експерт також зазначив, що ATACMS можуть замінити радянські ракети “Точка У”, яких Україна мала 700 одиниць до повномасштабного вторгнення, але вже кілька місяців їх не фіксують.

Також читайте: Російський літак скинув ракету X-59 на Бєлгородську область

“Ракета ATACMS як потужніша має замістити нішу “Точки У” і в першу чергу просадити наступальний потенціал армії РФ. Але якщо їх раптом вистачить на Кримський міст, то ніхто проти не буде. Тим більше, що нещодавній удар по Джанкою довів, що здавалося б найкращі російські системи С-400 ATACMS збивати не здатні, хоч росіяни декларували зворотне”, – зауважив Киричевський.

Щодо термінів надходження пакета допомоги від США, Киричевський каже, що може бути як оптимістичний, так і песимістичний сценарії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦