У Сумах заборонили відключати комунальні послуги: з чим це пов'язано

З 6 березня місто Суми належить до територій можливих бойових дій.
У Сумах заборонили відключати комунальні послуги: з чим це пов'язано
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Жителі Сум отримали право на виплати для внутрішньо переміщених осіб та мораторій на припинення комунальних послуг. Місто внесли до списку територій можливих бойових дій. Про це повідомила пресслужба Сумської районної ради.

Читайте також:

Так, 12 квітня 2024 року Мінреінтеграції внесено зміни в Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, згідно з якими з 6 березня місто Суми належить до територій можливих бойових дій. Цей статус надав мешканцям громади право на певні соціальні виплати, пільги та заборону припинення житлово-комунальних послуг.

Відтепер сумчани, які вимушено перемістяться з міста, зможуть оформити статус внутрішньо переміщеної особи та за певних умов матимуть право на отриманням виплати від держави. Її щомісячна сума становить 2 тис. грн на одну дорослу особу, 3 тис. грн - на одну дитину або особу з інвалідністю.

Читайте також:

Також сумчани матимуть право на гуманітарну та іншу підтримку чи допомогу за рахунок коштів міжнародних організацій.

"Важливо, що тепер на мешканців міста Суми поширюється мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення будь-яких видів неустойки, а також стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги в разі їх несплати. Ще один нюанс - заборонено відключення послуг за борги в разі пошкодження майна внаслідок бойових дій", - розповів голова Сумської районної ради Геннадій Дем'яненко.

Крім того, на цих територіях можливе застосування евакуації в безпечні райони.

Читайте також:

Водночас на територіях можливих бойових дій тимчасово діє мораторій на проведення документальних перевірок платників податків та на проведення фактичних перевірок за місцезнаходженням об'єктів оподаткування (окрім платників податків, які здійснюють/здійснювали діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції).

Раніше ми писали, що в Україні за рік, з березня 2023 року по березень 2024 року, ЖКП загалом подорожчали на 12,8%. Однак підвищення торкнулося не всіх послуг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK