Головна Новини Суспільство події Українці масово почали дарувати авто: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці масово почали дарувати авто: у чому причина

Українці стали частіше дарувати авто

24 квітня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:

В Україні спостерігається тенденція на збільшення кількості подарованих автомобілів. Відповідно до даних Головного сервісного центру МВС, тільки в квітні цього року кількість перереєстрацій за договором дарування зросла майже у шість разів порівняно з минулим місяцем. За перші три тижні квітня було оформлено 2,564 таких операцій, тоді як у березні ця цифра складала всього 447 випадків.

Українці масово почали дарувати авто: у чому причина

Українці стали частіше дарувати авто

Ця тенденція не обмежується лише даруванням. Загалом, кількість реєстраційних дій з транспортними засобами в апрелі сягнула 110,997, що також на 49% перевищує показник минулого місяця, коли було зареєстровано 74,389 дій. Основну частку цих операцій склали договори купівлі-продажу.

Експерти пояснюють такий стрибок новими правилами, що набрали чинності на початку квітня, згідно з якими автомобілі можуть бути вилучені у громадян, які володіють більш ніж одним транспортним засобом для потреб Збройних Сил України. Це, ймовірно, спонукало багатьох власників задуматися про оптимізацію свого автопарку, роблячи щедрі подарунки своїм рідним або друзям.

Нагадаємо, за новим законом про мобілізацію на потреби Збройних Сил можуть вилучати авто у тих українців, які мають більше одного транспортного засобу.

“Коментарі” писали, білий колір став найпопулярнішим серед власників нових автомобілів, які купили автомобілі в першому кварталі 2024 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на статистику "УкрАвтопрому".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, які марки автомобілів стали найпопулярнішими в Україні з початку 2024 року. Виявилося, що Renault Duster став найпопулярнішою моделлю в Києві, в той час як у Львівській, Дніпропетровській та Київській областях лідером продажів став електромобіль Volkswagen ID.4.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини