Головна Новини Світ НАТО Президент Фінляндії назвав найкращий спосіб уникнення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Фінляндії назвав найкращий спосіб уникнення війни

Фінський лідер Александр Стубб закликав менше говорити та більше готуватись до війни.

24 квітня 2024, 11:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що кращим способом уникнути війни стане підготовка до неї. За його словами, саме тому країна хоче мати сильну армію та стала членом НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Euractiv.

Президент Фінляндії назвав найкращий спосіб уникнення війни

Президент Фінляндії Александр Стубб. Фото з відкритих джерел

Александр Стубб здійснив візит до Стокгольму, де зробив кілька заяв щодо війни та безпеки у Європі. Президент Фінляндії вважає, що країни мають готуватись до можливих військових конфліктів у майбутньому і таким чином зменшити можливість їх виникнення.

"Найкращий спосіб уникнути війни — менше говорити й більше готуватися", — сказав Стубб та додав, що хоч "це звучить парадоксально", але Фінляндія хоче мати сильну армію і приєдналась до НАТО для просування миру.

За словами Стубба, ситуація була критична, тому Фінляндія діяла відповідно та стала членом НАТО.

"Вступ Швеції та Фінляндії до НАТО забезпечує безперебійний щит від Балтійського до Чорного моря та сприятиме подальшому зміцненню оборонного планування та співпраці в скандинавсько-балтійському регіоні", — вказують у НАТО.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії Фінляндія, яка має спільний кордон з РФ змінила свою політику та подала заяву на приєднання до НАТО у 2022 році. 4 квітня 2023 року країна офіційно приєдналась до альянсу та стала її 31 членом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на заяву президента Фінляндії, який відмовився від діалогу з російським диктатором Володимиром Путіним.

Також "Коментарі" писали про те, що у США пояснили, чому Кремль постійно погрожує НАТО та її членам, зокрема Фінляндії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини