Смак і соковитість шашлику залежить від багатьох факторів, і одним з таких є – розмір шматків м’яса для страви. І ще важливо знати, як правильно різати м’ясо – вздовж чи  поперек волокон.

Сьогодні ми поділимося корисними порадами, як правильно різати різне м’ясо для шашлику, щоб він був соковитим.

Якого розміру мають бути шматки м’яса

Для нанизування на шампур оптимальними вважаються кубики зі стороною 4-5 см.

Як правильно різати м’ясо для шашлику

М’ясо потрібно різати так, щоб шматочки виходили у формі конуса, але можна квадратиками або прямокутниками. Це не так важливо, головне, щоб вони були однакові за розміром. Це дозволить рівномірно просмажити м’ясу і воно не буде надмірно сухим або сирим.

Як різати свинину для шашлику

Свинину потрібно різати поперек волокон, тому що перерізані волокна втрачають жорсткість і м’ясо виходить м’яким. М’ясо свинини поріжте поперек волокон прямокутними смужками шириною приблизно 5 см.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як різати яловичину для шашлику

Це найжорсткіше м’ясо для шашлику і його потрібно нарізати впоперек волокон шматками 4 на 4 см. Варто пам’ятати, що різати яловичину вздовж волокон не можна, інакше шашлик вийде сухим і твердим!

Популярне: