Верхня палата Конгресу США проголосувала за проєкт закону H.R.815, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню 

Головне за день:

Сенат Сполучених Штатів Америки у вівторок, 24 квітня, остаточно схвалив законопроєкт про надання масштабної допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, а також про протидію новим викликам національній безпеці США.

Ось що передбачає законопроєкт:

Загальна сума допомоги становить $95 мільярдів. Допомога Україні складає понад $60 мільярдів, які будуть спрямовані на військову допомогу, бюджетну підтримку, економічну допомогу та інші потреби. 

Ізраїлю надається допомога у розмірі $26 мільярдів, а Тайваню – $8,1 мільярда. 

Верхня палата Конгресу США

Законопроєкт також передбачає заморожування активів Російської Федерації, запровадження нових санкцій проти Росії та Ірану, обмеження для TikTok, а також відновлення фінансування UNRWA.

Також читайте: Як швидко до України надійде військова допомога США

Цей пакет допомоги є найбільшим за всю історію двосторонніх відносин між США та Україною. Він підкреслює непохитну підтримку США Україні у її боротьбі проти російської агресії, а також сприятиме зміцненню безпеки Ізраїлю та Тайваню. 

Законопроєкт також містить важливі положення, спрямовані на протидію діям Росії та Ірану, а також на захист американських інтересів у сфері кібербезпеки.

Цей проєкт закону направлений на підпис президенту Джо Байдену, після чого кошти будуть виділені відповідним органам для їх розподілу.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦