Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чим втрата Очеретиного може загрожувати фронту. Куди далі підуть окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим втрата Очеретиного може загрожувати фронту. Куди далі підуть окупанти

Ситуація в Очеретиному є складною. За інформацією від волонтерів, окупанти уже майже дійшли до центру міста. При цьому експерти відзначають, що втрата панівної висоти відкриває дорогу загарбникам на Дніпро

24 квітня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Загарбники просуваються в районі Очеретиного, яке знаходиться в Донецькій області. При цьому, як відзначив військовий експерт Роман Світан а ефірі 24 каналу, окупація цього населеного пункту буде мати більш складні наслідки, ніж захоплення Авдіївки.

Чим втрата Очеретиного може загрожувати фронту. Куди далі підуть окупанти

Війна в Україні

Як відзначив військовий експерт, загарбники продовжують рухатися вздовж залізничної колії, яка веде з Авдіївки. На його думку, таким чином окупанти ймовірно, намагаються обійти Карлівське та Курахівське угруповання.

"Рух на Очеретине, певно, небезпечніше ніж свого часу втрата Авдіївки",
– відзначив військовий експерт.

Разом з тим військовий волонтер Юлія Толмачова відзначила, що ситуація на Авдієвському напрямку є поганою, а загарбники намагаються закріпитися у центрі міста. За її словами, за закріплення їх там, мови поки не йде, але тенденція їх просування викликає занепокоєння.

"Взяття кацапами Очеретиного відкриває їм дорогу до Гродівки, Покровська, Мирнограда, а з Покровської траси — пряма дорога на Дніпро",
— відзначила у Фейсбуці волонтер.

При цьому Світан впевнений, що просування окупантів у Очеретиному можна зупинити, тим більше що цей населений пункт є панівною висотою. На його думку, це можна буде зробити одразу, як тільки в Україну надійде військова допомога від американців.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією Михайла Жирохова біля Очеретиного стався стратегічний прорив окупантів, командування ЗСУ туди терміново перекидає резерви.

При цьому в ЗСУ підтвердили інформацію про те, що окупанти намагаються прорвати фронт біля Очеретиного. Вони застосовують проти українських військових все озброєння, яке мають в наявності, в тому числі і хімічну зброю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини