Тимофій з Дніпра отримав подяку від міської ради за волонтерську допомогу

«Я не хотів потрапити в новини, я лише хотів допомогти людям». У Дніпрі школяру-волонтеру Тимофію Потеряйлу вручили подяку міської ради

12-річний Тимофій Потеряйло прославився 14 січня 2023 року. Хлопчик саме їхав на велосипеді неподалік 118-го будинку на Перемозі, як один з його під’їздів зруйнувала російська ракета. Трохи відійшовши від шоку, він разом з рятувальниками допомагав ліквідовувати наслідки прильоту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

Тоді він отримав відзнаку рятувальників. Зараз Тимофію 14. Під час недавньої атаки рф 19 квітня, коли у Дніпрі постраждало декілька будинків, він теж не зміг бути осторонь - поїхав на місце події.

"Вибух був близько 5:10, перший автобус був о 5:30. На ньому я і поїхав. Тоді ще не було відбою, але чомусь страху не було. Мене впізнали, до мене підходили, вітались. Це було приємно, але трохи ніяково, адже я це робив і роблю не для того, щоб потрапити в новини. Я щиро хотів допомогти людям. В майбутньому я планую стати рятувальником. Сподіваюсь, що я працюватиму рятувальником в мирній, незалежній Україні", - каже Тимофій Потеряйло, школяр-волонтер.

Тимофій навчається в ліцеї №130. До закладу приїхала заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Ксенія Сушко, аби вручити подяку та подарунок.

"Тимофій це дитина - міський герой. Своїми діями він демонструє позицію всіх дітей України. Це показує, як він був вихований в освітніх закладах Дніпра, які опікуються патріотичним вихованням. Тому наші діти такі свідомі і дуже гостро відчувають свою приналежність до суспільства та держави", - прокоментувала Ксенія Сушко.

"Тимофій вирізняється тим, що завжди знаходиться в епіцентрі подій. Дуже вихований, творчий, розвинутий, багато чим цікавиться. Під час тривог він єдиний з класу, хто мені телефонує, пише, цікавиться, чи знаходжусь я в укритті. Він дійсно наш герой", - розповіла Людмила Панова, вчителька української мови та літератури та класна керівниця Тимофія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Пляжний сезон у Дніпрі цьогоріч не розпочнеться. Таке рішення ухвалили на міській комісії з питань техногенно-екологчіної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Офіційно цього року не будуть відкриті міські пляжі. На балансі департаменту парків та рекреацій Дніпровської міської ради є три офіційні пляжі: Мануйлівський, пляж на Монастирському острові та Придніпровський. На кожному з них ми чіпляємо таблички, на яких є попередження, що купатись заборонено", — розповіла заступниця директора департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Анастасія Петренчук.

Що буде з пляжами у місті – читайте за посиланням.

Читайте також: Страшна трагедія сталася незадовго до повномасштабного вторгнення у Дніпрі, яка сколихнула всю країну. Нацгвардієць Артемій Рябчук розстріляв своїх співслужбовців та працівницю Південмашу на одній з прохідних. Йому оголосили вирок – подробиці за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися