Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи забороняли США Україні завдавати ударів по Росії: заява посла
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи забороняли США Україні завдавати ударів по Росії: заява посла

Оксана Маркарова заперечила існування заборони від США щодо ударів України по території Росії.

24 квітня 2024, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що Сполучені Штати не передавали українській стороні жодних офіційних повідомлень щодо прохань про заборону ударів по об'єктах на території Росії, зокрема і нафтопереробних заводах. 

Чи забороняли США Україні завдавати ударів по Росії: заява посла

Посол України в США Оксана Маркарова. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю "Європейській Правді" посол України в США Оксана Маркарова прокоментувала заяву голови Пентагону Ллойда Остіна, який критично висловився про удари по території РФ.

"Не було офіційно заяв США про те, що ми не можемо це робити. Як посол, кажу вам, що жодного разу через мене не було передано ніяких обмежень щодо того, що ми робимо безпосередньо власною зброєю", — сказала Маркарова.

Дипломатка вказала, що США не підтримують використання американської зброї для ударів по Росії, однак не мають обмежень для її застосування на території України для атак по російських силах.

"Просто в нас є обмеження від наших партнерів, які не хотіли б, щоб їхня зброя використовувалася за межами України. Але на всій території України, включно з Кримом і всіма іншими окупованими територіями, ми повинні знищувати як логістичні хаби, так війська агресора", — наголосила Оксана Маркарова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію Сполучених Штатів та Франції на удари українських сил по російській території.

Також "Коментарі" писали про те, що у Росії бурхливо відреагували на голосування у США, де підтримали пакет допомоги Україні. Дмитрій Медведєв заявив, що це "русофобський" вчинок, а речниця МЗС РФ Марія Захарова вважає, що таким чином Сполучені Штати нібито фінансують "терористичний режим".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини