Головна Новини Політика зовнішня політика Хто з українців матиме проблеми за кордоном. Чи повернуться вони в країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто з українців матиме проблеми за кордоном. Чи повернуться вони в країну

Українські чоловіки, у яких закінчується дія закордонного паспорту, чи яким потрібно отримати документи через консульство, будуть мати проблеми, написав в колонці на Уніані політолог Володимир Фесенко

24 квітня 2024, 12:16 comments3723
Поділіться публікацією:

Для українських чоловіків призовного віку з 23 квітня, які перебувають за кордоном, консульські послуги стали недоступними. Потрібно, щоб чоловіки стали на військовий облік.

Хто з українців матиме проблеми за кордоном. Чи повернуться вони в країну

Черги в консульствах

При цьому, як вважає Володимир Фесенко, мова йде не тільки про те, щоб вирахувати ухилянтів. За його словами, багато чоловіків і  до повномасштабного вторгнення перебували за кордоном. Вони не стали на військовий облік, отримали необхідні документи і прийняли рішення і в подальшому уникати цього процесу і залишитися так би мовити "в тіні".

При цьому експерт додав, що правда в тому, що багато українців вимагають щось від держави, проте самі, до прикладу, не платять податків чи відмовляються виконувати свій обов’язок і захищати країну.

Як вважає політолог, за кордоном можуть виникнути проблеми у тих чоловіків, у яких термін дії закордонного паспорту добігає кінця і його необхідно відновити. Також будуть проблеми і у тих, хто повинен отримати якісь документи саме через консульство. Саме тоді у них запитають, чи вони стали на військовий облік.

Після цього, відзначає Фесенко, все буде залежати від кожного чоловіка.

"Люди змушені будуть замислились, що робити далі",
— відзначив експерт.

За його словами, якщо чоловік не захоче спочатку де-факто, а потім і де-юре втратити українське громадянство, то він повинен виконувати закон.

Втім, Фесенко не вірить в те, що після ситуації з консульствами українські чоловіки почнуть масово повертатися в країну, тим більше, якщо вони виїжджали цілеспрямовано за кордон, щоб уникнути мобілізації до лав Збройних сил. Хоча, експерт не виключає, що будуть і ті, котрі вирішать повернутися.

За його словами, є думка про те, що держава такими діями втрачає своїх громадян. Проте, за його словами, Україні потрібні не якісь формальні громадяни, а люди, які своїми діями підтримують свою державу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що є побоювання, що українські чоловіки почнуть масово подаватися на отримання громадянства інших країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

24 квітня 2024, 14:55

УКРАЇНЕЦЬ, 100% . Это назывется "бей своих, чтоб чужие боялись". Прямо как на болотах. Хотя, даже там такого скотства нет, насколько я знаю. Единственное, чего они этим добьются, так это того,что люди которые еще колебались возвращаться или нет, теперь уже точно вернуться не захотят никогда.

УКРАЇНЕЦЬ

24 квітня 2024, 12:01

проблема матиме лише Україна та її бандицька влада яка так ставиться до своїх, а люди отримають так звані тимчасові паспорти в тих країнах та будуть там жити і ніколи не повернуться в цей концлагерь де все і всих продали та зрадили!!!


Новини