У Дніпрі запустять світлову інсталяцію до річниці музею

До 110-річчя Дніпровського художнього музею запустять світлову інсталяцію “Душа”.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку директора студії світлового дизайну Kabluka Light & Digital Sculptures Миколи Каблуки.

“29 квітня в понеділок відбудеться жива зустріч в музеї та запуск інсталяції, де я не тільки поділюся деталями про неї, а також разом з керівником музею ви потрапите за лаштунки художнього музею та побачите роботи відомих сучасних українських митців”, – повідомив Микола Каблука.

Дніпровський художній музей є одним із найстаріших в Україні. У його колекції зібрано 10 тисяч творів, представлених живописом, графікою, скульптурою та декоративно-прикладними виробами, які належать як місцевим, так і закордонним митцям XVI-XXI століть.

У Дніпрі запустять світлову інсталяцію до річниці музею

“До 110-річного ювілею художнього музею, в якості подарунка від компанії Kabluka Light&Digital Sculptures by Expolight, з метою привернути увагу та пролити світло, ми встановлюємо на фасаді музею інсталяцію “Душа”, яка цієї осені братиме участь у Zurich Design Week для презентації України у Швейцарії. Вона є відображенням світла душі українського народу, його творчості, неповторності. Живою та постійно різною, як вираження духу та чуттєвості”, – наголосив пан Микола.

У Дніпрі запустять світлову інсталяцію до річниці музею

Також директор студії світлового дизайну додав, що для нього, крім підтримки ЗСУ, також є дуже важливим та надихаючим сприяти культурній мистецькій сфері рідного міста та країни, бо творчість, естетика, створення нового — це потужна частина українського коду, якому він також присвятив майже все своє життя.

Інсталяція “Душа” буде відкрита 29 квітня і розміщена на фасаді Дніпровського художнього музею. Це спеціально розроблені кастомні скляні фільтри, оснащені каустичним лазером і рухомими механізмами. За допомогою спеціального програмного забезпечення вони створюють унікальні комбінації, які нагадують природні явища, такі як заломлення світла у воді, відбиття і веселка.

Програма заходу:

  • 18:00 – презентація адміністрацією музею путівника та каталогу Миколи Глущенка, екскурсія оновленою виставкою сучасних українських митців з роботами Олени Придувалової, Антона Логова, Олега Тістола, Бориса Фірцака та інших.
  • 19:20 – презентація інсталяції “Душа” від Миколи Каблуки й директора художнього музею Сергія Бурбела.
  • 20:00 – запуск інсталяції на фасаді музею.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Кількість місць обмежена 100 гостями.

Нагадаємо, невдовзі Дніпропетровському національному історичному музею імені Д. Яворницького виповниться 175 років. З цієї нагоди співробітники установи організують низку заходів для дніпрян та гостей міста.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,