В Одесі зареєстрували смертельно небезпечну хворобу: епідситуація в регіоні

В зоні ризику вже ще залишаються діти

За останнім моніторингом в Одеській області спостерігається стабільний спад захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Інтенсивний показник становив 293,2 на 100 тисяч населення, що менше епідемічного порогу на 45%.  Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

За минулий тиждень кількість випадків гострої кишкової інфекції знизилась на 12%. Діти становлять основну частку хворих — 67%, особливо активно хворіють діти 1-4 років (35,6%) та 5-9 років (34,5%).

Реєстрація вірусного гепатиту, кір, кашлюка та скарлатини зафіксована лише в окремих випадках, в той час, як епідпаротит, дифтерія, краснуха та правець в області не зафіксовані.

В Одеському районі зафіксовано один випадок захворювання на ботулізм. Пацієнт вживав в’яленого ляща домашнього виготовлення, після чого виникли симптоми хвороби. Зараз він отримує необхідне лікування у КНП "Міська клінічна інфекційна лікарня" ОМР.

За даними моніторингу, за останній тиждень зареєстровано 92 укуси тваринами, що майже на рівні попереднього тижня. Випадків сказу серед людей не зафіксовано.

Нагадаємо, в Одеській області, 12 квітня цього року, було зафіксовано випадок ботулізму. Експерти виявили, що постраждалий, мешканець Одеського району, спожив в’ялену рибу, яка була виготовлена в домашніх умовах.

Зазначимо, за даними недавнього моніторингу, в Одеській області спостерігається стабілізація епідеміологічної ситуації з вірусними захворюваннями. Інтенсивний показник захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) становив 290,3 на 100 тисяч населення, що нижче епідемічного порогу на 45,4% і вказує на низький рівень інтенсивності епідемії. Втім в регіоні зросла кількість укусів тваринами, що може призвести до сказу серед дітей.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися