close-btn

Держфінмоніторинг виявив сотні сумнівних фіноперацій: названо суму

З початку року Держфінмоніторинг передав правоохоронцям матеріали по підозрілих фінансових операціях на суму понад 20 млрд грн

Держфінмоніторинг виявив сотні сумнівних фіноперацій

Фото: freepik.com

Державна служба фінансового моніторингу України у I кварталі 2024 року продовжувала вживати посилені заходи практичного й організаційного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

В першу чергу для санкціонування дій рф установа робила все для позбавлення країни-агресора фінансово-економічного потенціалу та невідворотності повного відшкодування усієї шкоди, нанесеної Україні, повідомляє пресслужба уряду.

За підсумками своєї роботи в перші три місяці цього року Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів 273 матеріали: 148 узагальнених матеріалів та 125 додаткових. В цих матеріалах сума фіноперацій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 21,8 млрд грн.

Читайте також: Названо умови, за яких податкова зніматиме гроші з рахунків українців

Також зазначається, що сума зупинених Держфінмоніторингом фінансових операцій та заблокованих коштів за цей період становить в еквіваленті понад 2,1 млрд грн.

«Наразі основним напрямком діяльності Держфінмоніторингу є виявлення фінансових операцій та осіб пов’язаних з фінансуванням тероризму/сепаратизму, військовою агресією з боку рф проти України, насильницькою зміною чи поваленням конституційного ладу або захопленням державної влади, зміною меж території або державного кордону», — додали в Кабінеті міністрів.

У I кварталі 2024 року Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 38 таких матеріалів.

Нагадаємо, 2420 осіб потрапили до Реєстру корупціонерів у 2023 році. Найбільше корупціонерів виявилося у Львівській та Київській областях. Найчастіше до реєстру потрапляли за пропозицію вигоди за дії або бездіяльність у владі.

Але кількість осіб у реєстрі значно зменшилася в порівнянні з довоєнним 2021 роком. Тоді корупціонерів було майже 7 тисяч, що на 65% більше, ніж у 2023. У 2022 – 2600.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Індекс сприйняття корупції: який результат в України за 2023 рік

Куди найчастіше переїжджає український бізнес — Опендатабот

Які держоргани України найменше відкривають свої дані — Опендатабот

google news