88-річний дідусь вийшов з окупації, щоб не набувати громадянства Росії

Навіть у похилому віці 88 років цей дідусь вирішив вийти з окупованих територій, воліючи не приймати громадянство Росії.
88-річний дідусь вийшов з окупації, щоб не набувати громадянства Росії
88-річний дідусь вийшов з окупації пішки, щоб не набувати громадянства РФ / Скрiншот

Іван Якович, 88-річний мешканець Очеретиного на Донеччині, вирішив залишити окуповану територію, відмовившись від російського громадянства. Самостійно він вийшов на українську контрольовану ділянку, де його зустріли волонтери та доставили у безпечне місце. Цю історію розповів начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Філашкін уточнив, що росіяни у діда забрали всі документи, обіцяючи видати нові – російський паспорт. Залишилося лише пенсійне посвідчення. Незважаючи на це, Іван Якович склав рюкзак і вирушив у дорогу. Весь шлях він йшов до одного з переїздів, де стався обстріл, дідусь кілька годин пробув у укритті.

Завдяки співпраці з організацією "Схід-SOS", питання евакуації дідуся було оперативно вирішено. Він був доставлений до тимчасового притулку у Дніпрі, звідки буде направлений до однієї із установ соціального захисту населення. Там йому нададуть місце для проживання та необхідні послуги.

Голова обласної військової адміністрації зазначив, що історія Івана Яковича надихає. Його вчинок - це вираз громадянської позиції та любові до Батьківщини.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK