У Дніпрі об’єднали два виші: що зміниться

Уряд ухвалив рішення про приєднання Придніпровської державної академії фізичної культури й спорту до Українського державного університету науки й технологій у Дніпрі.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, інформує Відкритий.

“Мета цих об’єднань — посилити кадровий потенціал, збагатити освітні програми, поліпшити матеріально-технічну базу для студентів. А ще — створити ширші можливості для міжнародної співпраці та залучення інвестицій, зокрема від Світового банку. Модернізація мережі ЗВО є частиною комплексної трансформації системи вищої освіти. І кінцева мета тут — підвищення якості освіти”, – зазначив міністр.

У Дніпрі об'єднали два вузи: що зміниться

Лісовий стверджує, що для студентів нічого не зміниться, вони залишаться на обраних спеціальностях. Збережуть також бюджетні місця та вартість контракту.

Крім цього, через російське вторгнення у 2014 році Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського був релокований до Кривого Рогу, де працював останні 10 років. Тепер заклад приєднають до Криворізького національного університету, а після деокупації Донецька він зможе знову відновити роботу в рідному місті.

У Дніпрі об'єднали два вузи: що зміниться

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про розвиток індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення навчального процесу у вищій освіті.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,