Ситуацію в районі Часового Яру вдалося стабілізувати, — Снєгирьов

Часів Яр. Фото: freeradio.com.ua

Російські окупанти до кінця травня намагатимуться досягти певних тактичних успіхів на фронті, насамперед на Донецькому напрямку. Про це, зокрема, свідчить заява керівника Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) Кирила Буданова. Йдеться про тиск окупаційної армії в напрямку Часового Яру, в районі Кліщіївки на Бахмутському напрямку. Однак ситуацію в районі міста Часів Яр поки що вдалося стабілізувати, нових просувань у загарбників немає. Про це сказав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 24 квітня.

Досить складна ситуація зараз спостерігається на Покровському, який раніше називався Авдіївським, напрямку. Крім того, за словами аналітика, російські окупанти активізували бойові дії на Лиманському та Вугледарському напрямках.

“Як бачимо, основне завдання російської окупаційної армії — спробувати використати “вікно можливостей” у момент розширення своєї присутності на театрі бойових дій у Донецькій області. Але, незважаючи на всі зусилля загарбників, останні повідомлення з Часового Яру свідчать про те, що ситуацію вдалося стабілізувати. Подальшого просування окупантів немає”, — наголосив Снєгирьов.

Крім того, з Куп’янського напрямку, за словами аналітика, надходять повідомлення про те, що Збройним силам України в районі села Лиман Перший Харківської області вдалося відбити в окупантів дві позиції та суттєво просунутися.

“Тобто Сили оборони демонструють активний характер не тільки оборони, а й, відповідно, успішний характер контратак”, — резюмував гість ефіру.

Читайие також: Під Часовим Яром тривають важкі бої, в армії РФ є певні просування — деталі від військового аналітика

Як повідомлялося, російські окупаційні війська не полишають спроби прорватися в Часів Яр — місто Донецької області. Йому пророкують долю Бахмута чи Авдіївки. Адже якщо в Кремлі віддали наказ узяти за будь-яку ціну, то як показав сумний досвід війни, російські окупанти кидатимуть на цей напрямок усі свої сили — і техніку, і людей.

Прямий ефір