Великоднє меню 2024: у скільки обійдеться паска-крафін

Паска-крафін допоможе урізноманітнити вашу великодню випічку та дасть насолодитися неповторним смаком без особливих затрат

Великоднє меню 2024: у скільки обійдеться паска-крафін
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Великдень 2024 православні віряни в Україні відзначатимуть 5 травня. До дати залишилось не так багато часу, тому господині вже починають продумувати святкове меню. Редактори сайту GoToShop спільно з командою гастрономічного порталу SHUBA підготували для вас великоднє меню з найпоширеніших страв та розрахували його вартість.

Великоднє меню завжди містить паску. Але, якщо традиційні вам вже набридли, то на допомогу прийде смачна та гарна альтернатива — крафін.

Великодня паска-крафін

Така паска стане справжньою прикрасою вашого великоднього столу. Завдяки особливому способу формування ароматний крафін має не тільки ефектний вигляд, а й надзвичайну текстуру.

До того ж за цим рецептом паска-крафін вдасться з першого разу і не буде потребувати особливих затрат сил та коштів. У середньому вона обійдеться у 146,09 грн.

Вартість паски-крафіна у супермаркетах Києва:

  • Сільпо — 136,04 грн

  • Ашан — 138,49 грн

  • АТБ — 145,53 грн

  • Фора — 146,35 грн

  • Novus — 164,04 грн

Інгредієнти:

Опара:

  • Молоко 2,5% 200 мл

  • Цукор 1 ст. л.

  • Дріжджі сухі 7 г

  • Борошно пшеничне 1 ст. л.

Для тіста:

  • Яйця курячі 1 шт.

  • Жовтки курячі 2 шт.

  • Цукор 1 ст. л. 100 г

  • Масло вершкове 82% 80 г

  • Борошно пшеничне 450 г

  • Сіль 1/8 ч. л.

  • Цукор ванільний 8 г

Для начинки:

  • Масло вершкове 82% 60 г

  • Родзинки 100 г

  • Цукати 50 г

Для прикраси:

  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

З’єднайте інгредієнти для опари (молоко має бути теплим), накрийте та відставте в тепле місце на 15 хв.

Змішайте яйця, жовтки, цукор та дрібку солі і збийте до пишної маси.

Додайте розтоплене масло, опару, перемішайте і поступово введіть борошно.

Замісіть тісто, спочатку в мисці, потім на стільниці.

Вимішуйте протягом 15-20 хвилин до еластичного стану, якщо тісто липне до рук борошна не додавайте, а змастіть руки олією.

Готове тісто перекладіть у велику миску, накрийте та залиште підходити в теплому місці близько 2 годин.

Після того як тісто підійшло розділіть його на дві частини, розкатайте в прямокутник, змастіть м’яким маслом та притрусіть родзинками і цукатами.

Зверніть тісто в рулет та защипніть його краї. Розріжте з одного боку, не дорізаючи до кінця і зверніть, як показано на відео.

Покладіть сформовані крафіни у форми для випічки, застелені пергаментним папером. Дайте підійти ще близько 30 хвилин.

Випікайте при 190°С 30-40 хвилин, залежно від вашої духовки та розміру форм.

Готові крафіни охолодіть та притрусіть цукровою пудрою.

Раніше ми розрахували вартість запеченої буженини, яка має ніжний смак та неповторний аромат, а ще проста у приготуванні.

Щоб обрати інгредієнти до ваших великодніх страв за вигідними цінами, скористайтеся сервісом від GoToShop.

Читати статті на тему

2024.05.04 11:04
Порівняння цін

Великодній атрибут: де найдешевше купити паску

Напередодні Великодня знайшли, де придбати паску за найкращою ціною
2024.05.03 14:43
Порівняння цін

Огірки падають в ціні через сезонне зростання пропозиції

Розповідаємо, чому огірки в Україні різко подешевшали, де їх можна купити найдешевше, та які прогнози щодо цін на цей овоч у найближчий час
2024.05.03 13:57
Порівняння цін

Напередодні Великодня: скільки коштує базовий кошик продуктів в Україні

Порівняли, як за тиждень змінилася вартість базового кошика українців: що додало у ціні, а що — навпаки здешевшало
2024.05.03 12:19
Порівняння цін

Для святкових вихідних: де найдешевше купити червоне вино

Напередодні Великодня знайшли, де придбати червоне вино за найкращою ціною
2024.05.02 14:23
Порівняння цін

Великоднє меню 2024: скільки коштує приготування запечених реберець

Без мʼясних страв неможливо уявити великодній стіл так само як і без пасок чи крашанок. Тому сьогодні пропонуємо рецепт смачних свинячих ребер