На Одещині незаконно виробляли "елітну горілку": подробиці справи від БЕБ

Детективи, під час обшуків, вилучили понад 400 л спирту

Територіальне управління Бюро економічної безпеки України в Одеській області завершило розслідування справи щодо трьох одеситів, які організовували підпільне виробництво горілки. Під час обшуків було вилучено “товару” на мільйон гривень. Про це повідомляють у відомстві. 

Поліція встановила, що обвинувачені використовували кустарний метод для виробництва алкоголю в антисанітарних умовах в нежитловому приміщенні одного з одеських районів.

Бізнесмени пропонували свою продукцію через онлайн-сервіси оголошень, користуючись послугами кур'єрських служб або особисто доставляли її клієнтам.

Під час обшуків детективи вилучили значний запас спирту, засоби для фасування, ароматизатори та понад тисячу готових до продажу пляшок.

Детективи Теруправління вилучили понад 400 л спирту, місткості для пакування, ароматизатори, більше тисячі тетрапаків та готову для продажу продукцію. На вилучене майно накладено арешт, його орієнтовна вартість становить мільйон гривень, – йдеться в повідомленні. 

Трьом чоловікам оголошено звинувачення за ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб), ч. 1, 2 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Нагадаємо, що правоохоронці на Одещині розкрили злочинну схему, пов'язану із фальсифікацією пального та його незаконною торгівлею через мережу модульних мініавтозаправних станцій. Після проведення спільної операції, детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області разом із СБУ викрили злочинну діяльність групи, яка відбувалася з серпня по грудень 2023 року. Крім того, Бюро економічної безпеки викрило мережу підпільних покер-клубів. Зокрема, в Одесі, Києві та Харкові. Так, детективи вилучили понад 1,3 млн грн готівкою в еквіваленті, чорнову бухгалтерію, підрахунки доходу від кеш-гри з кожного столу тощо. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися