Головна Новини Світ США Трамп формально «перевзувся» у питанні підтримки України. Який в нього інтерес
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп формально «перевзувся» у питанні підтримки України. Який в нього інтерес

Кандидат в президенти США Дональд Трамп був вимушений підтримати надання Україні фінансової допомоги, щоб в жовтні його не звинуватили в програші України, відзначив в інтерв’ю Главреду політолог Олександр Хара

24 квітня 2024, 13:56
Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах надзвичайно довго приймали рішення про виділення фінансової та військової допомоги Україні через те, що в країні йдуть передвиборчі баталій, вважає експерт Центру оборонних стратегій Олександр Хара.

Трамп формально «перевзувся» у питанні підтримки України. Який в нього інтерес

Дональд Трамп

Він підкреслив, що виділення цієї допомоги та, власне, підтримка України були важливими для адміністрації президента Джо Байдена, саме тому на цьому вирішили "зіграти" республіканці та Дональд Трамп. Вони подумали, що отримали хорошу нагоду для того, щоб протиснути свої зміни щодо міграційної політики та кордону з Мексикою, відзначає експерт.

На його думку, саме тому можна вважати, що затримка із виділенням допомоги України була чистої води політиканством. Трамп при цьому спокійно спостерігав за тим, як його люди у Конгресі блокують допомогу країні, яка перебуває у війні та гостро потребує підтримки.

Втім, підкреслює експерт, Дональд Трамп вимушений буд змінити свою думку із приводу виділення допомоги Україні після того, як стало зрозуміло, що ситуація на фронті вкрай важка, Україна, за даними західних аналітиків втратила понад 5000 квадратних метрів територій, а армія зазнає втрат.

Хара вважає, що в цьому рішенні Трампа був суто меркантильний інтерес, оскільки він не захотів, щоб в жовтні на нього повісили програш України у війні з Росією.

"Тобто зміна його позиції відбулася через те, щоб не поставити себе під удар легітимної критики з боку демократів",
- заявив експерт.

Отже, підкреслив Хара, питання не у тому, що Трамп хоче, щоб Україна перемогла, він хоче стати президентом Сполучених Штатів і для цього використовує кожну можливість і навіть ціною життів мирних українців.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Дональд Трамп насправді не підтримує Україну у війні, просто хоче перекласти її фінансування на Європу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини