ПриватБанк захистив у суді право власності на найбільший ТЦ у Дніпрі

Державний ПриватБанк у Верховному Суді відстояв право власності на найбільший ТЦ в Дніпрі – “Приозерний”.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на пресслужбу ПриватБанку.

Колишні власники банку намагались повернути ТЦ “Приозерний” з 2021 року.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду відхилив касаційну скаргу ТОВ “Місія-1”, що пов’язують з колишніми власниками ПриватБанку, та залишив без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій у справі №904/201/21, якими було підтверджено законність набуття права власності держбанку на торговельний центр “Приозерний” у Дніпрі.

“ПриватБанк захистив право власності на ТЦ “Приозерний”, який колишні власники намагались повернути з 2021 року. Верховний Суд поставив крапку у спорі. ПриватБанк і надалі боротиметься за справедливість та захищатиме державні інтереси”, – зазначив адвокат ПриватБанку Віктор Тарасенков.

ПриватБанк захистив у суді право власності на найбільший ТЦ у Дніпрі

У 2016 році ТЦ “Приозерний”, що є одним із найбільших торгово-розважальних центрів Дніпра з площею понад 32 тис. кв.м., перейшов у власність ПриватБанку, як частина погашення кредитної заборгованості. На момент переходу прав власності до банку, вартість ТЦ оцінювалась у понад 778 млн грн.

Після майже п’яти років ТОВ “Місія-1” – колишній власник ТЦ, вирішило оскаржити право власності держбанку та повернути об’єкт собі.

Однак Господарський суд Дніпропетровської області відхилив позов ТОВ “Місія-1” про визнання протиправним і скасування рішення про державну реєстрацію та припинення права власності ПриватБанку на ТЦ “Приозерний”. Пізніше законність права власності ПриватБанку на ТЦ було підтверджено й у Центральному апеляційному господарському суді у м. Дніпро.

Нагадаємо, 3 лютого 2023 року, у Дніпрі перестав працювати ТЦ «Приозерний». Все через великі борги перед власником будівлі.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,