У наші дні без мобільного телефону своє життя уявити досить важко, адже цей гаджет є не лише засобом зв’язку, а й своєрідним ключем доступу.

До номера зараз у більшості прив’язані акаунти в соціальних мережах, а також програми онлайн-банкінгу. У зв’язку з цим доступ до номера має на меті безліч шахраїв.

Серед схем, які злочинці використовують для цього, існує одна, яка передбачає відновлення сімки після блокування. Для цього шахраї під різними приводами просять абонента набрати на телефоні певну комбінацію цифр, що призводить до припинення обслуговування номера. Після цього шахраї отримують дублікат SIM-картки абонента.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Щоб цього уникнути, оператори радять відключити функцію віддаленої заміни SIM-картки та підтвердити свою особу. Після цього будь-які дії з номером будуть проводитись виключно після підтвердження особи за допомогою паспорта.

Популярне: