Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині заявили, що після виділення допомоги від США настав час для Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині заявили, що після виділення допомоги від США настав час для Taurus

Голова Бундестагу Німеччини після голосування в Конгресі США закликала канцлера Німеччини Олафа Шольца відправити Україні ракети Taurus.

24 квітня 2024, 14:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільниця оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн вчергове звернулась до канцлера Німеччини Олафа Шольца з заявою про необхідність передати Україні ракети Taurus. За її словами, таке рішення буде логічним після пакету допомоги Україні, який прийняли США.

У Німеччині заявили, що після виділення допомоги від США настав час для Taurus

Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн про ракети Taurus для України. Фото з відкритих джерел

Штрак-Ціммерманн вказує, що після позитивного голосування у Конгресі США щодо допомоги Україні, яка передбачає передачу далекобійних ракет ATACMS, Німеччина має передати Києву свої ракети Taurus.

"Канцлер завжди запевняв, що він орієнтований на Сполучені Штати. США зараз доставлять в Україну ракети великої дальності ATACMS. Це достатня причина, щоб діяти зараз у питанні Taurus", — сказала Штрак-Ціммерманн виданню t-online.

Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн постійно закликає Шольца схвалити відправлення ракет Taurus Україні. Вона була єдиною депутаткою з коаліції, яка підтримала ініціативу опозиції надати далекобійні ракети. Однак німецький канцлер Олаф Шольц виступає проти такого рішення, вказуючи різні причини.

США раніше передавали Україні ракети ATACMS, однак лише малої дальності — до 165 км. Тепер американські ЗМІ вказують, що в новому пакеті будуть ракети з дальністю до 300 км. Німецькі ракети Taurus здатні влучати ще далі – до 500 км.

Наразі подібні системи Україні в обмеженій кількості передавали Франція та Велика Британія, це стосується ракет Storm Shadow і Scalp.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині допустили відправку ракет Taurus. Німецький депутат вказує, що подібний опір був з бронеавтомобілями, танками та літаками для України.

Також "Коментарі" писали про те, що Володимир Зеленський пояснив складну ситуацію з системами протиповітряної оборони в Україні. За його словами, у "нас закінчились ракети".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини