Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, від чого тепер залежать вирішальні зміни на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, від чого тепер залежать вирішальні зміни на фронті

Потенційною зміною правил гри в конфлікті можуть стати нові ракети середньої дальності ATACMS

24 квітня 2024, 14:17
Поділіться публікацією:

Схвалення довгоочікуваної військової допомоги Україні означатиме, що війна на виснаження продовжується. З одного боку, це важлива перемога Києва, яка мотивує українських воїнів йти вперед, але будь-які вирішальні зміни на полі бою залежатимуть від того, як українське командування використовує американську зброю – особливо від можливості поставити під загрозу російські позиції в окупованому Криму. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

ЗМІ дізналися, від чого тепер залежать вирішальні зміни на фронті

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що потенційною зміною правил гри в конфлікті можуть стати нові ракети середньої дальності ATACMS. Ця високоточна зброя дозволить Україні завдавати ударів по російських аеродромах, складах постачання, плацдармів та командно-контрольних центрів на окупованих Росією територіях.

Зазначається, що високопосадовець адміністрації заявив, що АТАСМС "у найближчій перспективі погіршить російську логістику в Україні". А "у довгостроковій перспективі Росія буде змушена переглянути свою стратегію". Це може, зрештою, відкрити шлях до справедливого світу шляхом переговорів.

При цьому журналісти звертають увагу на твердження російських аналітиків. Вони самі визнають, що втратили динаміку. За словами Дмитра Стефановича, дослідника аналітичного центру, пов'язаного з Російською академією наук, з новою американською допомогою можливе деяке збільшення оборонного потенціалу України, а також наступального. Він додав, що на символічному рівні американська допомога "однозначно підніме бойовий дух ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого призведуть нові постачання озброєння від США: на що тепер може розраховувати Україна.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини