Сімейні посиденьки на природі не обходяться без смаження смачного шашлику. В приготуванні такої страви є багато нюнсів, які варто врахувати. М’ясо дуже легко зіпсувати, якщо допускати наступні помилки.

Як не варто готувати шашлик? Для страви підходить далеко не все м’ясо,  а також дуже впливає на смак і текстуру обраний маринад. 

Яке м’ясо не підходить

Лопатка, грудинка або гомілка не підходять для приготування шашлику. Такі частини краще тушкувати, робити з них інші різноманітні страви. Для приготування на мангалі м’ясо має бути молодим, з оптимальною кількістю жиру. Це може бути корейка або лопатка, якщо це свинина або яловичина. З курки можна обрати крила або гоміли. Лише в такому разі шашлик буде соковитим. 

Як не можна нарізати м’ясо

Не нарізайте м’ясо для шашлику вздовж волокон – лише впоперек. Так шматочки збережуть всі свої соки. До того ж, вони повинні бути однаковими для рівномірного просмаження.

Кислий маринад

Кислота необхідна лише тому м’ясу, яке вже не надто свіже. Якщо ви обрали якісний продукт для приготування – буде достатньо додати декілька капель бальзамічного оцту. Надлишок лимонного соку, наприклад, лише зіпсує м’ясо.

Не додавайте в маринад все підряд

Багато людей переконані, що чим більше інгредієнтів у маринаді – тим смачніше. Але багатокомпонентний маринад лише переб’є смак м’яса. Для страви достатньо лише трохи часнику, цибулі та свіжих трав.

Не маринуйте м’ясо дуже довго

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Маринувати м’ясо для шашлику можна максимум 20 годин. Якщо довше – є ризик початку розповсюдження бактерій. Також м’ясо, яке надто довго маринується, не буде соковитим.

Не соліть м’ясо під час маринування

Сіль витягує всі соки з м’яса. Тому не можна додавати спецію одразу. Найкраще посолити м’ясо перед самим смаженням – смак вас приємно здивує.

Популярне: